h

21 maart actiedag actiecomite stop de herkeuringen

15 maart 2007

21 maart actiedag actiecomite stop de herkeuringen

Ga op 21 maart mee naar Den Haag om te protesteren tegen de onmenselijke, onzorgvuldige, ondeskundige en willekeurige manier van herkeuren. De 2e kamerleden Paul Ulenbelt en Jan de Wit (SP) zetten zich beide volop in voor deze actie.

De EISEN:

  • Terugdraaien onmenselijke herkeuringen voor iedereen
  • Weg met de onbillijke keuringseisen voor WAO en WIA
  • GEEN leeftijd- of ziektediscriminatie
  • Onafhankelijk onderzoek naar uitvoering door het UWV

Datum van Actie: 21 maart 2007

Plaats: Concordia. Hogezand 42 2512 EM Den Haag

Klik hier voor een routebeschrijving.

Programma:

  • 11.30 uur ontvangst:
  • 12.00 uur Groot Dictee met muzikale ondersteuning en uitgenodigde sprekers
  • 13.00 uur: Demonstratieve optocht naar het Binnenhof
  • 13.30 uur: Aanbieden Petitie aan leden Tweede Kamer
  • 14.00 uur: Afsluiting demonstratie

Meld je aan via stopdeherkeuring@gmail.com en ga mee naar Den Haag. (ook als je zelf niet kunt, maar misschien wil een vriendin, buurman, collega mee?)

Maak nu reisafspraken voor 21 maart a.s. via:

http://stopdeherkeuringen.punt.nl

http://www.waotrefpunt.com

http://www.corv.nl/Forum/topic.asp?TOPIC_ID=5076

!!!!! Bij voldoende belangstelling zal gekeken worden of er bussen kunnen worden ingezet vanuit diverse plaatsen in het land (tegen een vergoeding p.p.) !!!!!!!!

Ook de afdeling Dordrecht gaat natuurlijk naar deze actie, bij voldoende animo zijn wij voornemens dit met een bus te doen in ieder geval kunnen we als groep met de NS groepskorting naar Den Haag afreizen. Wil je mee naar Den Haag op 21 maart geef je dan zo snel als mogelijk op via: wao@sp-dordrecht.nl wij nemen dan contact met U op.

Er MOET nu een statement worden gemaakt, ook het nieuwe kabinet kiest er nog steeds voor om deze onmenselijke herkeuringen door te laten gaan!!!!

Ga op 21 maart mee naar Den Haag om te protesteren tegen de onmenselijke, onzorgvuldige, ondeskundige en willekeurige manier van herkeuren.

We kunnen niet langer stil blijven, Niet langer toekijken, Niet langer over ons heen laten lopen.

Het regeerakkoord is voor 100.000 WAO-ers (45+) een enorme (tijdelijke) opluchting en voor 100.000 WAO-ers en toekomstige arbeidsongeschikten een ramp:

Voor ongeveer 100.000 WAO-ers is het regeerakkoord een ramp. Hun herkeuring heeft geleid of gaat nog leiden tot verlaging of geheel verlies van de uitkering. Het gaat om de mensen die na 1 juli 1959 zijn geboren.

Ook voor toekomstige arbeidsongeschikten is het regeerakkoord een ramp. Wie na twee jaar ziekte het werk niet heeft hervat, wordt gekeurd volgens de zelfde onbillijke eisen om vast te stellen of er recht is op een arbeidsongeschiktheid volgens de WIA.

Den Haag we komen er aan!!!

Stuur deze oproep aub door naar alle familie, vrienden en kennissen, met het verzoek dit ook aan hun familie door te sturen... het is zo belangrijk, voor ons nu, voor onze kinderen in de toekomst!!!!

U bent hier