h

SP Geertruidenberg bezoekt 2e Kamer fractie

24 maart 2008

SP Geertruidenberg bezoekt 2e Kamer fractie

Op 14 maart hebben een aantal leden van onze afdeling een bezoek gebracht aan de SP-fractie in de 2e Kamer.

Nadat we bij aankomst door een detectiepoortje zijn gegaan werden we al op gewacht en naar de ontvangstruimte te brengen. Hier werden we warm onthaald met koffie, thee, fruit en goed belegde broodjes. Na een korte introductie werd er een film gedraaid waarin meer werd verteld over het werk van de SP-fractie binnen en buiten de Kamer.
Toen kregen we een rondleiding door de 2e kamer, de Plenaire Zaal en de commissiezalen en o.a. Paulus Jansen gaf uitleg over het werk in de Kamer. Ook hebben we een bezoek gebracht aan de 1ste kamer. Hier konden we in de bankjes zitten en dat heeft toch wel wat. Ook hier werd van alles over de regering uitgelegd. Hierna hebben we nog een bezoek aan de bibliotheek gebracht, wat ook heel interessant was, alleen de geur van oude boeken al.
Na terugkomst in de ontvangstzaal kon je koffie, thee of andere versnaperingen nemen en werd er nog gesproken over het milieu en kon iedereen vragen stellen aan de aanwezige Kamerleden waar ze dan antwoord op kregen.
Rond 16.30 gingen we weer met een ervaring rijker huiswaarts. Het was absoluut de moeite waard om eens te zien hoe het er in Den Haag aan toe gaat en zeker voor herhaling vatbaar.

Later dit jaar zullen we ook nog een bezoek brengen aan de SP-fractie van Provinciale Staten in 's-hertogenbosch. Meer hierover volgt binnenkort.

U bent hier