h

Motie van afkeuring over rekenkamerrapport!

8 februari 2010

Motie van afkeuring over rekenkamerrapport!

Uit de Stem, door Ralph van Wolffelaar. vrijdag 05 februari 2010

RAAMSDONKSVEER - De Socialistische Partij (SP) in de gemeente Geertruidenberg zou naar aanleiding van het Rekenkamerrapport Re-integratiebeleid het liefst een motie van wantrouwen indienen tegen wethouder Antoon van den Enden (Sociale Zaken). "Maar we moeten reƫel zijn; daar zal geen meerderheid voor te vinden zijn zo kort voor de verkiezingen", zegt SP-fractievoorzitter Joris Klaassen.

Daarom houdt de SP het op een motie van afkeuring, die zij zal indienen tijdens de raadsvergadering van donderdag 25 februari.

De SP is geschrokken van de uitkomsten van het rapport van de Rekenkamer. Die concludeerde vernietigend over het re-integratiebeleid van de afgelopen jaren. Zo waren er onvoldoende doelen gesteld en werd bijna een derde van de uit het rijk verkregen gelden voor de periode 2004-2008 niet uitgegeven. Klaassen: "Daarnaast is met maar liefst 25 procent van de klanten de afgelopen twee tot drie jaar geen contact geweest. Voor een gemeente die zich zo af en toe op de borst klopt dat het zo sociaal is, is dit toch een bedroevende stand van zaken."

U bent hier