h

Tijd voor rechtvaardigheid

24 september 2018

Tijd voor rechtvaardigheid

Door: Diana Vondeling               

Zaterdag 15 september 2018 is de campagne gestart voor de strijd voor rechtvaardigheid.

Deze datum is niet zomaar gekozen omdat 15 september precies 10 jaar geleden de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging.

Foto: SP

Het begin van een gigantisch wereldwijde crisis voor Nederland betekende dit om de crisis te stoppen ongekende bezuinigen en afbraak van de publieke sector, ieder heeft hiervan de gevolgen om zich heen kunnen zien en ook kunnen voelen.

De banken zijn gered en de multinationals verder gefêteerd met gigantische belastingvoordelen onttrokken aan de Nederlandse bevolking het ging hier om een totaalbedrag van 60 miljard euro. Je hoeft geen profeet te zijn om te voorspellen hoe Nederland er nu uit zou zien als al dit geld in onder andere de publieke sector besteed zou zijn.

Geen bezuinigingen in de: Zorg, Onderwijs, Politie, Woningbouw, Sociale werkplaatsen en vul zelf maar aan.

Daarom de campagne:  TIJD VOOR RECHTVAARDIGHEID  

 

Het was een inspireerde bijeenkomt met zo’n kleine 1000 personen op de Wilhelminakade tijdens de bijeenkomt trad de punkband St. Tropez gevolgd door een goed verhaal van financieel geograaf Ewald Engelen, de cabaretier Janvier Gutzman, daarna verschillende sprekers van de Politiebond, Schoonmaaksector, Nationaal Zorgfonds, Milieu beweging en Behoud minimumloon voor mensen met een beperking met als verrassingspreker Prem  Radhakishun.

Dit was tevens ook de kracht van de actie de SP laat zien de partij breed is georiënteerd en wortels heeft op alles en iedereen wat actievoert tegen onrechtvaardigheden.

Lilian Marijnissen besloot de bijeenkomst met een inspirerende toespraak en oproep om tot actie omdat het nu meer dan ooit

                                    TIJD IS VOOR RECHTVAARDIGHEID    

Reactie toevoegen

U bent hier