h

Kort geleden is duidelijk geworden dat het kabinet het pensioenakkoord blokkeert. En dat is schandalig.

23 november 2018

Kort geleden is duidelijk geworden dat het kabinet het pensioenakkoord blokkeert. En dat is schandalig.

Foto: SP

Kort geleden is duidelijk geworden dat het kabinet het pensioenakkoord blokkeert. En dat is schandalig. Rutte geeft mensen niet de kans om op tijd te stoppen met werken en maakt een eerlijk pensioen, dat meestijgt met de prijzen, onmogelijk. De vakbonden kunnen op onze steun rekenen in de strijd voor rechtvaardige pensioenen.

Want is het rechtvaardig dat de AOW-leeftijd steeds verder stijgt

Foto: SP

en werknemers met zware beroepen door moeten werken tot ze erbij neervallen? Is het rechtvaardig dat de pensioenen al tien jaar lang niet meestijgen met de prijzen? En is het rechtvaardig dat een steeds groter wordende groep ZZP'ers van dit kabinet niet het recht krijgt op een goed pensioen?

Dit kabinet Rutte geeft miljarden cadeau aan de grote bedrijven, terwijl de lonen van Nederlanders al jarenlang nauwelijks stijgen en het kabinet nu dus een goed pensioen blokkeert. Dat is niet uit te leggen. Iedereen moet op tijd kunnen stoppen met werken en kunnen rekenen op een fatsoenlijke oude dag. Ook werkenden, jongeren en ZZP'ers hebben recht op een eerlijk pensioen.

De verkiezingen in maart zijn daarom wat mij betreft ook een referendum over dit kabinet én over onze pensioenen. Nederland kan kiezen tussen Rutte of rechtvaardigheid. daarom:

https://doemee.sp.nl/

Reactie toevoegen

U bent hier