h

13 mei Arbeidsmigratie; vloek of zegen van de neoliberale EU?

12 mei 2019

13 mei Arbeidsmigratie; vloek of zegen van de neoliberale EU?

Foto: Bas van der Wiel

Tweede Kamerlid Jasper van Dijk komt naar Altena om met u te discussiëren.

Ook in Altena merken we namelijk de gevolgen van arbeidsmigratie,
vooral vanuit Oost-Europa. Terwijl de economie volop draait en
werkgevers opzoek zijn naar personeel blijven de lonen ver achter en
ontstaan er in Nederland steeds meer werkende armen. De winsten die bedrijven maken komen niet ten goede aan onze samenleving of publieke voorzieningen. Mensen ondervinden wel de lasten maar niet de lusten van de EU. De ongecontroleerde toestroom van arbeidsmigranten leidt tot verdringing, uitbuiting en overlast terwijl landen als Letland veel last ondervinden van de massale uittocht van hun opgeleide jongeren. Is het daarom niet nodig om arbeidsmigratie te reguleren?

SP Altena nodigt iedereen van harte uit om op 13 mei aanwezig te zijn
bij de openbare bijeenkomst met het thema: Arbeidsmigratie in Dorpshuis het Tavenu te Nieuwendijk. Tweede Kamerlid Jasper van Dijk wil daar graag met u in discussie gaan en toelichten welke visie de SP in landelijk en Europees verband heeft. Ook zullen we, met medewerking van Ankie Straathof (woordvoerder initiatief klankbord arbeidsmigratie) en (onder voorbehoud) wethouder Matthijs van Oosten, bespreken hoe de situatie er momenteel in Altena voor staat.

De bijeenkomst start 13 mei om 20.00 uur in Dorpshuis het Tavenu aan de Singel 16A te Nieuwendijk en wordt georganiseerd door de werkgroep SP Altena welke onderdeel is van afdeling SP Geertruidenberg. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via e-mail aan bvanderwiel@hotmail.com of via de Facebook pagina van SP Altena: https://www.facebook.com/SP.Altena/

Het actieplan Arbeidsmigratie van de SP kunt u vinden via de volgende link: https://sp.nl/…/…/04/tijd-voor-actieplan-arbeidsmigratie

Reactie toevoegen

U bent hier