h

SP-voorzitter Ron Meyer komt naar Waalwijk

2 mei 2019

SP-voorzitter Ron Meyer komt naar Waalwijk

Foto: Beeld: ANP / Beeld: ANP

Landelijke SP-voorzitter Ron Meyer zal woensdag 8 mei Waalwijk aan doen in zijn tour door het land. Tijdens een openbare avond spreekt Meyer over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 SP-avonden door het hele land in aanloop naar de EU-verkiezingen op 23 mei.

Meyer over die verkiezingen: ‘De EU is ontspoord. Multinationals worden in de watten gelegd en werknemers tegen elkaar opgezet. De Europese elite wil zich bemoeien met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons werk. Dat maakt veel mensen terecht woedend. Daar willen wij wat aan doen. Wij kiezen namelijk voor een radicaal andere koers. Daarover praat ik  graag met zoveel mogelijk mensen in Waalwijk.’

Vorig jaar publiceerde Meyer met Grip een boek aan de hand van honderd gesprekken met wetenschappers, kunstenaars en maatschappelijk leiders.Meyer sprak voor zijn boek met mensen als David van Reybrouck, Jan Terlouw, Roxane van Iperen, Ron Jans en bisschop De Korte.  Meyer: "Het is fascinerend hoe al die verschillende mensen met wie ik sprak het over één ding volstrekt eens zijn: ons land kan veel rechtvaardiger. Niemand kan zich nog permitteren afzijdig te blijven. Wie grip wil, zal moeten grijpen. Wie begrip wil, zal moeten begrijpen.”

De zaal in BaLaDe aan de Balade 1 is vanaf 19.30 uur open. Om 20.00 uur start het programma.  Toegang is gratis. Iedereen is welkom. De SP-werkgroep in Waalwijk organiseert deze avond als een van de activiteiten op weg naar een zelfstandige SP- afdeling in deze gemeente.

Reactie toevoegen

U bent hier