h

Ledenvergadering evaluatie verkiezingen

11 juni 2019

Ledenvergadering evaluatie verkiezingen

Foto: Bas van der Wiel / Bas van der Wiel

De uitslag van de Europese verkiezingen was voor ons vernietigend. We hebben al onze zetels verloren en zullen na een periode van 20 jaar geen zitting meer mogen nemen in het Europees Parlement. Een grote klap voor iedereen die zich de afgelopen maanden, sommigen jaren, zo hebben ingezet voor een socialere EU. Binnen onze eigen afdeling willen we dan ook de mensen die mee hebben geholpen aan de campagne nog eens extra bedanken. Het is niet leuk om te horen dat er minder mensen op de SP hebben gestemd dan op partijen als 50plus, PVV of Partij voor de Dieren wanneer er zoveel tijd en moeite in is gestoken. Ook is de manier van campagne voeren van buiten maar ook binnen de partij zwaar bekritiseerd. Als gevolg hiervan heeft onze partijvoorzitter Ron Meyer besloten zich niet meer herkiesbaar te stellen voor een nieuwe termijn.

Dit alles willen we graag met u bespreken. We willen graag weten wat u van de SP campagne vond en wat er naar uw mening goed of fout gaat. Graag horen we wat u van de lijsttrekker Arnout Hoekstra vond en of de standpunten van ons programma wel duidelijk waren. Het bestuur van onze afdeling kan dat namelijk in brengen bij de landelijke partijraad. Met hulp van de mening onze leden zal de partij dan analyseren wat het verlies veroorzaakt heeft en belangrijker nog; hoe we de weg omhoog weer kunnen inslaan. Binnen de partij besluiten we democratisch hoe het verkiezingsprogramma er uit ziet en wat voor campagne we willen voeren. Voor de verkiezingen heeft onze afdeling bijvoorbeeld aangegeven dat we graag een hardere toon wilden horen in de campagne, de meeste afdelingen kwamen overigens met een dergelijk verzoek. Die harde toon is vervolgens ook ingezet in de campagnestrategie en verkiezingsspotjes. Het is echter maar de vraag of de meerderheid van de leden daar ook zo over denkt. Om daar achter te komen willen we u graag uitnodigen voor een ledenvergadering op maandag 17 juni in Buurthuis de Bolderik in Sleeuwijk, de vergadering duurt van 20 uur tot uiterlijk 22 uur. Het adres van de Bolderik is Nanningh Keyserstraat 2, 4254 EP te Sleeuwijk.

Graag zien we u de 17de in Sleeuwijk, mocht u zijn verhinderd dan kunt u natuurlijk ook altijd uw mening laten weten door het sturen van een e-mail.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van SP Geertruidenberg

Reactie toevoegen

U bent hier