h

Samen komen we door deze crisis heen

6 april 2020

Samen komen we door deze crisis heen

Beste leden van SP Geertruidenberg

Laten we er gezamelijk voor zorgen dat we deze crisis zo goed mogelijk doorkomen door klaar te staan voor elkaar. Mocht u ergens tegenaan lopen waarbij u dringend hulp nodig heeft dan kunt contact opnemen met ons bestuurslid Bas van der Wiel op telefoonnummer 0610929398. Hij zal dan kijken of er een mogelijkheid is om hulp in te kunnen schakelen. Daarbij kunnen we de steun van vrijwilligers goed gebruiken, mensen die nu misschien juist wat tijd over hebben omdat het werk stil is gelegd vanwege de maatregelen genomen door de regering en een handje kunnen helpen bij anderen die in de knel komen.

Het zijn rare tijden. Binnen een paar weken is Nederland veranderd
van een levendig land naar een land waar veel mensen binnen zitten. In onze regio stonden de eerste evenementen al op de kalender, van festiviteiten in het landelijke Altena tot stedelijk Waalwijk, wat klaar was voor de lente, maar veranderd is een stad waar een koude en kille winter is neergestreken. Het dagelijkse leven is veranderd en veel zaken komen stil te staan. Zoals de cultuur, sport of gewoon een verjaardagsfeest vieren. Dat is heel vervelend, maar wel noodzakelijk. Want het Corona virus verspreidt zichzelf niet, maar wordt verspreid door onszelf. Dus houd je aan de richtlijnen van het RIVM en hou alstublieft anderhalve meter afstand van elkaar.

Op deze plek willen we alle nabestaanden van de slachtoffers van dit
virus heel veel sterkte wensen in deze donkere dagen en met het
verwerken van het grote verdriet. Verder willen wij de mensen, die nu in
het ziekenhuis liggen of thuis zijn en last ondervinden van de gevolgen
van dit vervelende virus, heel veel beterschap wensen en hopen we op
een snel herstel.

Tevens willen wij onze hulpverleners en werknemers op alle gebieden
heel hartelijk danken voor het werk, dat ze verzetten op dit moment.
Dank aan onze verpleegkundigen en artsen, die keihard werken om de
mensen te verzorgen, die ziek zijn geworden. Onze dank voor onze mensen
in de verpleegzorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg en geestelijke
gezondheidszorg. Die deze periode gewoon doorwerken met dezelfde passie en liefde voor het werk en de aandacht voor hun cliënten. Voor onze
politieagenten, brandweermensen en ambulancemedewerkers. Voor de mensen in het onderwijs, die gezorgd hebben voor de opvang van de kinderen, maar ook dat het leren gewoon doorgaat. En de mensen in de supermarkten, die ervoor zorgen dat wij onze dagelijkse boodschappen kunnen blijven doen. Ook dank voor de medewerkers van de GGD en de mensen van het OV, die ons blijven vervoeren. Als laatste willen we alle vrijwilligers bedanken, die heel initiatieven hebben opgezet. Bijvoorbeeld dat gezorgd hebben dat er boodschappen gedaan worden voor onze ouderen of dat er een soepje wordt gebracht naar onze kwetsbare inwoners.

Het is inmiddels ook duidelijk dat deze crisis voor iedereen weer anders uitpakt. Mensen die gewoon door moeten werken en daar het onderwijs voor hun kinderen ineens bij hebben gekregen of de mantelzorg voor naasten, mensen die direct zonder inkomen zijn komen te zitten tot mensen die beperkt worden om nog buiten te komen of gek worden van verveling. Hierbij is het belangrijk dat we begrip hebben voor elkaar en waar mogelijk elkaar kunnen ondersteunen. Het ziet er namelijk naar uit dat we voorlopig nog niet van dit virus zijn verlost. Mochten er mensen nu tijd over hebben om anderen een steuntje in de rug te kunnen geven met het door komen van deze crisis laat dit dan even aan ons weten. Samen komen we er dan door heen.

We blijven natuurlijk hopen dat deze crisis snel voorbij is en dat we het gewone leven weer op kunnen pakken. We hopen dan ook dat iedereen in heeft gezien dat mensen, die nu voor ons keihard werken, een goed salaris en waardering verdienen. Dus dat ze niet meer hoeven te protesteren voor een hoger salaris. Dat we inzien dat we het minimum loon moeten verhogen. Voor onze vakkenvullers of bezorgers. Dat we trots en voorzichtig moeten zijn met onze publieke sector en de mensen, die daar in werken. Dat we de saamhorigheid vast kunnen blijven houden en met elkaar gaan voor een mooier en een socialer Nederland.

Veel mensen maken zich zorgen over het corona virus en welke gevolgen
het mogelijk heeft voor hen. Ook over hun inkomen en geldzaken. Het
Nibud heeft een website gemaakt, waar u terecht kunt voor allerlei
geldzaken en corona. U kunt dit vinden op de site: https://www.nibud.nl/special/geldwijzer-corona/
Verder heeft het Nibud een geldkrant gemaakt met allerlei tips en trucs
om uit te komen met uw inkomen. U kunt deze krant vinden op de site: https://www.nibud.nl/wp-content/uploads/Nibud-Geldkrant-special-Minder-i...

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit verhaal of u wilt iets
delen over initiatieven om mensen te helpen tijdens het corona virus,
laat ons dat even weten via onze Facebook pagina of via geertruidenberg@sp.nl

Een liefdevolle en strijdbare groet,

Bestuur SP Geertruidenberg.

Reactie toevoegen

U bent hier