h

Opvolging bestuur werkgroep Altena gezocht!

3 december 2020

Opvolging bestuur werkgroep Altena gezocht!

Foto: SP

Naar aanleiding van het interne conflict binnen de SP heeft het bestuur van onze werkgroep Altena besloten om haar taken neer te leggen en de komende tijd het lidmaatschap van de partij te heroverwegen. In de tussentijd willen we wel graag zorg dragen voor een fatsoenlijke overdracht van de werkgroep zodat deze de mogelijkheid heeft de SP toch zichtbaar te laten zijn tijdens de komende verkiezingen. Daar voor is het nodig dat minimaal 1 persoon zich bereid meldt om actief te worden als bestuurder/voorzitter van de werkgroep.

Als voorzitter ben je het eerste aanspreekpunt voor SP-ers uit Altena en werkt nauw samen met het bestuur van onze moederafdeling Geertruidenberg, je bezoekt nieuwe leden, onderhoudt contacten met lokale organisaties en andere politieke partijen in de gemeente, volgt SP training en scholingen, bedenkt acties of voert de acties uit die door de landelijke partij worden georganiseerd, organiseren van bijeenkomsten en vergaderingen, verspreiden van campagne materiaal, zorgen voor zichtbaarheid tijdens verkiezingsperiodes (posters en flyers), bijwonen van het maandelijkse regio-overleg, bent het aanspreekpunt voor de (lokale) media en zorgt voor het bijhouden van social media zoals de Facebook pagina en het schrijven van stukjes op de website. Kortom wanneer je sociaal bent en politieke actie leuk vind dan is dit heerlijk vrijwiligerswerk. Hierbij is het zeer aan te raden om ook toe te treden tot het bestuur van de Afdeling Geertruidenberg om effectiever de werkgroep te kunnen besturen. Normaal gesproken kost het gemiddeld maar een paar uurtjes tijd per week en gemaakte onkosten kunnen worden gedeclareerd. De beschikking hebben over eigen vervoer is gezien de grote oppervlakte, versnippering van onze leden over de 21 kernen die onze gemeente rijk is en het belabberde openbaar vervoer praktisch onmisbaar. Ook is het handig om wat ruimte thuis te hebben om campagne- en actiemateriaal op te slaan.

Over de werkgroep: in de voormalige gemeente Woudrichem was Johan Scholte actief als voorzitter van de lokale werkgroep tot hij in 2013 verhuisde naar buiten onze gemeente. Zijn taken zijn toen overgenomen door Bas van der Wiel die tot op heden de werkgroep vertegenwoordigd en daarbij ook bestuurslid is van moederafdeling Geertruidenberg. In deze periode zijn de gemeenten Woudrichem, Werkendam en Aalburg opgegaan in de nieuwe gemeente Altena waarmee de werkgroep een zeer groot grondgebied kreeg te beslaan, het grootste van Noord-Brabant en bijna het grootste van het land. Dit vertaalde zich echter niet direct in grotere aantallen leden wegens de zeer dominante aanwezigheid van christelijke politieke partijen in Aalburg en Werkendam en socialisme of “links” over het algemeen hier niet erg populair is. Toch is het onlangs gelukt om het aantal van 50 leden te bereiken wat een belangrijk criterium is om van een werkgroep een officiële eigen afdeling te kunnen oprichten. Gezien er inmiddels ook weer opzeggingen zijn binnen gekomen heeft de werkgroep op het moment van schrijven deze 50 leden niet meer. Tijdens de verkiezingen voor de gemeente Altena steunde onze werkgroep de lokale partij Progressief Altena en waren SP-ers ook actief in de campagne en verkiesbaar. Zolang er zelf niet mee gedaan kan worden aan verkiezingen lijkt het zinvol om de samenwerking met Progressief Altena voort te zetten. Dat is niet alleen om toch enige linkse politieke invloed te hebben binnen de gemeente maar ook omdat het erg leerzaam is om een voorbeeld te hebben van hoe alles reilt en zeilt binnen een lokale partij. Zeker gezien het (na jaren van verzoeken) helaas vanuit de SP zelf niet mogelijk bleek om onze werkgroep te voorzien van een coach en de kennis en ervaring daarvoor ook ontbreekt binnen de moederafdeling sinds de implosie van 3 jaar geleden toen er door het landelijke bestuur besloten werd dat er niet deelgenomen mocht worden aan de gemeenteraadsverkiezingen en vrijwel alle ervaren en actieve leden vertrokken. De werkgroep bestaat momenteel uit een kern van 5 personen waarvan er helaas 2 niet actief kunnen zijn vanwege  langdurige ziekte en 2 anderen dus hun SP lidmaatschap heroverwegen en waarschijnlijk niet actief meer zullen zijn.

Ben jij die fanatieke SP-er die vindt dat ook in Altena de SP vertegenwoordigd en zichtbaar moet zijn reageer dan nu onder dit bericht of door een mail te sturen aan altena.sp@gmail.com

Bas van der Wiel
Werkgroep Altena

Reactie toevoegen

U bent hier