h

Haastige spoed is zelden goed

10 februari 2009

Haastige spoed is zelden goed

Door de haast waarmee het College van Burgemeester en Wethouders in de gemeente Geertruidenberg alle nieuwbouwontwikkelingen erdoorheen wil drukken, worden grove fouten gemaakt. Buiten dat de gemeenteraad steeds meer vraagtekens bij deze plannen krijgt, beginnen de inwoners zich ook steeds duidelijker uit te spreken tegen alle nieuwbouw ontwikkelingen. De SP maakt zich ernstige zorgen over dit "haastbeleid" van de coalitie.

Tijdens de informatiebijeenkomsten over de centrumvisie bleek al dat veel omwonenden en ondernemers niet geraadpleegd waren of zelfs maar op de hoogte waren gesteld door de Wethouder. Nog steeds zijn er inwoners en ondernemers die geen idee hebben over wat er nu met hun huis of bedrijfspand gaat gebeuren, terwijl de gemeenteraad al wel akkoord is gegaan met de stedenbouwkundige visie.

Bij de plannen voor de sloop van buurthuis de Haven hadden de omwonenden en huurders van het buurthuis welgeteld een maand de tijd om de plannen te bekijken en hun commentaar te geven. De bibliotheek uitte haar bezwaar over de kortzichtige wijze waarop het College bezuinigingen wil doorvoeren en het buurthuis zou voor een fractie van de waarde aan de WSG verkocht worden. Ondertussen heeft de meerderheid van Gemeenteraad al ingestemd met deze ontwikkeling, en vreest de SP dat sloop van buurthuis de Haven al niet meer gestopt kan worden.

Op de informatiebijeenkomst over de herontwikkeling van de Riethorst in Geertruidenberg kreeg de Wethouder de volle laag van zo'n beetje alle aanwezigen, over de hoogte van de bebouwing, de hoeveelheid nieuwe woningen en de woningen die gesloopt gaan worden. Hortend en stotend zette de wethouder zijn betoog voort en vertelde dat de mensen nog alle tijd hebben om bezwaar in te dienen. Ondertussen behandeld de gemeenteraad deze maand al de samenwerkingsovereenkomst met de WSG voor deze plannen. In zijn haast vergat keerpunt 74 wethouder van Onzenoort de aanwezigen wel te vertellen dat deze overeenkomst bindend is voor de Gemeente en daardoor het bestemmingsplan slechts nog een formaliteit zal zijn.

De SP roept de mensen daarom op om de bezwaren die ze hebben op de plannen voor de Riethorst en de sloop van de huizen aan de Zoutmanstraat en Burg. Meijerstraat zo spoedig mogelijk aan de Gemeenteraad te sturen.

De SP zal op zaterdag 14 februari aanwezig zijn voor de ingang van verzorgingshuis de Riethorst aan de Venestraat om uw mening te horen.

U bent hier