h
3 december 2020

Opvolging bestuur werkgroep Altena gezocht!

Foto: SP

Naar aanleiding van het interne conflict binnen de SP heeft het bestuur van onze werkgroep Altena besloten om haar taken neer te leggen en de komende tijd het lidmaatschap van de partij te heroverwegen. In de tussentijd willen we wel graag zorg dragen voor een fatsoenlijke overdracht van de werkgroep zodat deze de mogelijkheid heeft de SP toch zichtbaar te laten zijn tijdens de komende verkiezingen. Daar voor is het nodig dat minimaal 1 persoon zich bereid meldt om actief te worden als bestuurder/voorzitter van de werkgroep.

Lees verder
22 september 2020

Ledenvergadering 29 september

Volgend jaar zijn op 17 maart de verkiezingen voor de Tweede Kamer, ons conceptverkiezingsprogramma en de conceptkandidatenlijst staan sinds vanochtend online op SPnet.  Deze willen wij gezamenlijk bespreken waarbij de leden invloed kunnen uitoefenen en een bijdrage kunnen leveren door middel van op- of aanmerkingen op het programma of de kandidatenlijst. Ook gaan we deze avond bepalen wie er als afgevaardigden onze afdeling gaan vertegenwoordigen bij de regio-conferentie op 24 oktober in Etten-Leur.

Lees verder
12 juni 2020

MOTIE TEGEN HUURVERHOGING OPNIEUW AANGENOMEN

Foto: SP.nl

De motie die al eerder aangenomen werd in de eerste kamer is opnieuw aangenomen.
De minister kan de volksvertegenwoordigers niet blijven negeren. Heb jij ook te maken met de huurverhoging en ben je het zat om de melkkoe te zijn meld je dan aan op www.sp.nl/stopdehuurverhoging

Lees verder
27 mei 2020

Actie in Raamsdonksveer tegen de huurverhoging

Foto: Diana Vondeling

Zaterdag trokken SP-ers van afdeling Geertruidenberg door de Prinsessenbuurt en de Bomenbuurt om posters te verspreiden in verband met de actie tegen de huurverhoging. Waar je zou verwachten dat de (sociale?!?) verhuurders in deze crisis tijden van Corona wel rekening zouden houden met de financiele gevolgen voor hun huurders heeft men bij Thuisvester besloten de maximale verhoging van 6.5% door te voeren. Schandalig, 0% is genoeg en dat hebben we de mensen in Raamsdonksveer laten weten.

Lees verder
6 mei 2020

Voedselbank Waalwijk ontvangt onze steun

Foto: De Rijglaars

Vorige week heeft ook voedselbank De Rijglaars uit Waalwijk een donatie van ons mogen ontvangen nadat we eerder een soortgelijke actie voerden voor de voedselbank in Oosterhout. Joeri van onze werkgroep in Waalwijk kwam drie karren met pasta's en verse groeten en fruit brengen waar men erg blij mee was.

Lees verder
27 april 2020

0% is genoeg

Foto: SP

Vandaag viert Nederland geen koningsdag maar woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel huishoudens in Nederland door de coronacrisis te maken krijgen met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP start daarom de actie '0 is genoeg' en roept iedereen op te tekenen voor het bevriezen van de huren.

Lees verder
17 april 2020

SP Geertruidenberg sponsort voedselbank

Foto: Diana Vondeling

Voedselbanken raken in zwaar weer als de crisis nog lang aan houdt. De aanvragen lopen op en naar verse groenten en fruit is veel vraag. Vaak komen mensen hier terecht buiten hun schuld en door de starre houding van de overheid. Vooral de belastingdienst doet een grote duit in de schuldenlast. In deze moeilijke tijden is solidariteit van groot belang. En daarom hebben we een donatie gedaan in de vorm van verse groenten en fruit. Een ieder die ook een bijdrage wil leveren kan contact opnemen met de voedselbank Baronie.

Lees verder
6 april 2020

Samen komen we door deze crisis heen

Beste leden van SP Geertruidenberg

Laten we er gezamelijk voor zorgen dat we deze crisis zo goed mogelijk doorkomen door klaar te staan voor elkaar. Mocht u ergens tegenaan lopen waarbij u dringend hulp nodig heeft dan kunt contact opnemen met ons bestuurslid Bas van der Wiel op telefoonnummer 0610929398. Hij zal dan kijken of er een mogelijkheid is om hulp in te kunnen schakelen. Daarbij kunnen we de steun van vrijwilligers goed gebruiken, mensen die nu misschien juist wat tijd over hebben omdat het werk stil is gelegd vanwege de maatregelen genomen door de regering en een handje kunnen helpen bij anderen die in de knel komen.

Lees verder
30 maart 2020

Meldpunt Coronacrisis

Foto: Pixabay / Pixabay

De uitbraak van het coronavirus in Nederland grijpt diep in in onze
levens: natuurlijk als u ziek wordt of iemand in uw omgeving ziek wordt,
als u werkt in de gezondheidszorg, maar ook als u uw bedrijf stil ziet
vallen of u thuis moet werken met ook de kinderen thuis. Of als u uw
huur of hypotheek niet meer kunt betalen. Het is ingrijpend om te moeten
blijven werken in situaties die gevaarlijk kunnen zijn. De zorgen zijn
begrijpelijk en de roep om oplossingen ook.

Lees verder
21 februari 2020

Bijeenkomst RES Noord-Brabant

Foto: Bas van der Wiel

Afgelopen maandag (17 februari) namen wij, met bestuursleden uit zowel Geertruidenberg als Altena, deel aan de bijeenkomst Regionale Energie Strategie (RES) Noord-Brabant.

Lees verder

Pagina's