h

Nieuws uit 2009

16 november 2009

OVER DEMOKRATIE GESPROKEN

De titel boven dit artikel en ook de tekst hierna komen uit het boek “Het woord bij de daad, getuigenis van de revolutie op Cuba” van Harrie Mulisch uit 1968. Zodra men tegenwoordig iets schrijft over of in verband met Cuba, schijnt men zich eerst uitgebreid te moeten verontschuldigen voor allerlei veronderstelde misstanden op Cuba. Het enige wat ik uitdrukkelijk wens te veroordelen is het feit dat er politieke gevangenen zijn op Cuba, ook al zijn dat er niet heel veel.

Lees verder
28 oktober 2009

College is de menselijke maat totaal kwijt!

Komende zaterdag (31 oktober) zijn de algemene beschouwingen van de gemeente Geertruidenberg. De SP vindt dat de menselijke maat totaal zoek is bij dit college en zal tijdens deze algemene beschouwing voorstellen doen om de begroting voor 2010 weer wat menselijker te maken. Hieronder vindt u al een voorproefje op deze algemene beschouwingen van de Socialistische Partij en de voorstellen die wij doen om het beleid in de gemeente weer wat duidelijker, democratischer en socialer te krijgen.

Lees verder
18 oktober 2009

GEEN SOCIALISME ZONDER DEMOCRATIE EN GEEN DEMOCRATIE ZONDER SOCIALISME

Meer dan ooit zijn op dit moment veel mensen ervan overtuigd dat het kapitalisme zou moeten verdwijnen. De huidige financiële en economische crisis heeft veel mensen weer aan het denken gezet over een economisch systeem dat ten doel heeft zoveel mogelijk winst te maken en daarbij letterlijk en figuurlijk over lijken gaat.

Lees verder
12 oktober 2009

Uit het kolom van jan Marijnissen. D67

Het verzet tegen de verhoging van de AOW-leeftijd begint op stoom te komen. Woensdag was ik in Heerlen op een manifestatie. Ik werd opgehaald door Ron, één van de vele mensen die zich het vuur uit de sloffen hebben gelopen om er een succes van te maken. Het is er druk en de stemming zit er goed in. Er is veel boosheid. “De veroorzakers van de ellende ontspringen de dans en hebben de schaapjes op het droge, en wij mogen langer doorwerken. Onrechtvaardiger kan niet”, zegt een mevrouw, die in de schoonmaak werkt, tegen me.

Lees verder
3 juli 2009

SCHAAMTELOOS EN ONBESCHAAFD

Ik keek zojuist naar de uitzending van Netwerk over de toekenning van hulp aan mensen die dat heel erg nodig hebben. Ik ben een redelijk nuchter iemand, maar ben toch erg geschrokken over hetgeen ik zag. Plaatsvervangende schaamte kwam over mij heen. De mate van beschaving van een samenleving kun je afmeten aan wijze waarop men omgaat met de allerzwaksten. Zo bezien zijn we – op dit punt – nog redelijk onbeschaafd.

Lees verder
21 juni 2009

WAARDEN, NORMEN EN VORMEN IN DE HUIDIGE SAMENLEVING (2)

Ik kreeg een enkele reactie op mijn artikel van twee maanden terug over waarden, normen en vormen: zie Ineke’s column van 15 mei jl. Uiteraard gaat het erom dat men bij elke vorm van begroeting daarmee ook echt respect aan de ander wil betonen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier