h

Nieuws uit 2007

28 november 2007

WAVA houdt poot stijf

Eddi Oolhorst heeft als voorzitter van de raad van bestuur van WAVA/!Go enige tijd geleden een schikkingsaanbod geweigerd dat werd gedaan door accoutantskantoor Ernst & Young.

Lees verder
23 november 2007

Hoe sociaal is de PvdA eigenlijk nog ?

“U draait en bent niet eerlijk!” dat is wat de SP vindt van de PvdA-fractie in Geertruidenberg. In de reactie van deze PvdA-fractie vorige week, op ons artikel
over afbraak van het minimabeleid en het feest van 500.000 euro, werd totaal niet ingegaan op onze argumenten. Dat is echter niet ongebruikelijk voor de PvdA-fractie. Men reageert wel vaker met grapjes, grollen en ongein op kritieke geluiden in de gemeenteraad en hoopt daarmee iedere keer weg te komen. Maar hoe sociaal is
deze PvdA eigenlijk nog in onze gemeente?

Lees verder
1 november 2007

afbraak minimabeleid, maar wel een half miljoen voor een feest ?

De coalitiepartijen PvdA, VVD, Keerpunt 74, CDA willen dat er € 500.000,-- (dat is ruim 1,1 miljoen gulden) besteed gaat worden aan festiviteiten wegens 800 jaar stadsrechten in het jaar 2013. Minstens € 250.000,-- moet opgehoest worden door de belastingbetaler. Niemand weet nog wat voor feest dat wordt, maar er moet wel minstens een half miljoen euro kosten. Zo staat dat in een amendement dat deze partijen hebben ingediend voor de behandeling op 1 november a. van de begroting 2008. De SP vraagt zich af wie er dan allemaal mee mogen eten en drinken ? Mogen de minima ook meedoen ?

Lees verder
30 oktober 2007

Succesvolle Kennismakingscursus

De afgelopen periode heeft het landelijke scholingsteam van de SP, samen met de afdeling, op lokaal niveau, een 3-tal scholingsavonden georganiseerd. Het ging hier om de cursus “Politieke Basisvorming”. En we kunnen zeggen dat een heel succesvolle cursus is geweest. De reacties van de deelnemers was heel positief en ook de opkomst kunnen we zeer goed noemen. Naast de mensen die we regelmatig tegen komen bij onze aktiviteiten, konden we deze keer ook een aantal nieuwe gezichten verwelkomen.

Lees verder
9 oktober 2007

Kolencentrale: Bergse politiek juicht niet

Burgemeester Matthieu Meijer van de gemeente Geertruidenberg is blij met de keuze van Essent voor Geertruidenberg als vestigingslocatie voor een nieuwe kolencentrale.

Lees verder
6 september 2007

Van missionaris naar socialist in 't Veer

Piet de Peuter, raadslid in Geertruidenberg, viert twee jubilea tegelijk. Hij werd morgen 25 jaar geleden voor het eerst beëdigd als raadslid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier