h

Nieuws uit 2008

16 december 2008

Geslaagde leden bijeenkomst


Op dinsdag 16 december hebben we weer een van onze ledenbijeenkomsten gehouden. Ondanks dat de opkomst iets minder was als de vorige bijeenkomst, was het zeer zeker weer een geslaagde avond.

Lees verder
14 december 2008

Harry van Bommel bij Spraak-vermaak

Afgelopen zondag werd alweer voor de 8e keer zondagmiddag café “Spraak-vermaak” gehouden in café “Ons Thuis” in Terheijden. En voor de eerste keer was er iemand uit de landelijke politiek uitgenodigd en niet zomaar iemand, maar “onze” Harry van Bommel was uitgenodigd als hoofdgast.

Lees verder
27 november 2008

3e Politieke Café: NU in Raamsdonk

Graag nodigen we iedereen uit voor het 3e Politieke Café in onze gemeente. Dit keer vindt het plaats op 4 december a.s. in het Ontmoetingscentrum, Kerkplein 5 te Raamsdonk. Het begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Alle politieke partijen hebben hun deelname toegezegd. De avond wordt ook nu weer geleid door Frank Lambregts die dit bij de eerste 2 politieke cafés voortreffelijk heeft gedaan.

Lees verder
2 oktober 2008

Begroting 2009: Balans, maar een tegenvallende ambitie

Een ambitieus persoon is iemand vol ijver, die streeft naar eer en verbetering. Kan de begroting van de gemeente Geertruidenberg voor 2009 (die als titel: “Ambitie in Balans” heeft) gezien worden als een politiek plan waar ijver en eerzucht vanuit straalt? De SP denkt dat er wel zeker ijver in het technische gedeelte van de begroting is gestopt; De financiële balans heeft men wel kunnen vinden. Het politieke gedeelte van de begroting kan de SP allerminst ambitieus noemen.

Lees verder
6 mei 2008

SP: FOUTE BOEL MET HET SOCIAAL BELEID

Bijna drie maanden geleden verscheen het eindrapport van de gemeente Geertruidenberg over het verbeterplan van de afdeling sociale zaken. De conclusies van het rapport kwamen er- kort samengevat - op neer dat alles nu op orde was. Hier en daar moet nog wat geschaafd en geboetseerd worden, nog een enkele bijscholing hier en daar, maar alle aanvragen worden binnen de wettelijke termijnen op tijd afgewikkeld. Eigenlijk was dat de belangrijkste conclusie van het rapport: wij leveren onze produkten nu op tijd af. Maar over de wijze waarop dit gebeurt en over de kwaliteit van het afgeleverde werk en het beleid valt nog wel het een en ander op te merken. En dat gebeurt niet in dit rapport, dus zullen wij het b. en w. in het openbaar (zie hierna) wijzen op dingen die echt niet door de beugel kunnen.

Lees verder
24 maart 2008

Drukbezochte 4e avond Politieke Basisscholing.

SP geertruidenberg heeft, in samenwerking met het landelijke scholingsteam, opnieuw een scholingsavond georganiseerd. Dit als een vervolg op de eind vorig jaar gehouden Politieke Basisscholing.

Lees verder

Pagina's

U bent hier